Toți asigurații pot beneficia de vaccinuri compensate 100%.
Sanatate

Toți asigurații pot beneficia de vaccinuri compensate 100%.

Toti asiguratii pot beneficia de vaccinuri compensate 100

Un adevăr dureros: Vaccinarea, un lux sau o necesitate?

Într-o lume în care sănătatea este o monedă de schimb, unde boala este o pedeapsă pentru cei săraci și unde prevenirea este un lux pentru cei bogați, ne întrebăm: Cine poate beneficia de vaccinuri compensate 100%?

Un privilegiu pentru cei vulnerabili

Într-o societate în care sănătatea este o marfă, copiii cu vârsta de peste 6 luni și sub 19 ani, gravidele și persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sunt privilegiați. Ei beneficiază de compensare 100% pentru vaccinul antigripal. În același timp, persoanele cu vârsta între 19 și 65 de ani, care suferă de boli cronice, precum cele cardiovasculare, respiratorii, renale, hepatice, neurologice, metabolice, oncologice, autoimune, malformații congenitale, obezitate, infecție HIV/SIDA, terapie imunosupresoare, transplant, imunosupresie congenitală, sunt, de asemenea, privilegiate.

Un semn de întrebare pentru cei sănătoși

Însă, pentru persoanele cu vârsta între 45 și 65 de ani, fără boli cronice, vaccinul antigripal este compensat doar 50%. Oare sănătatea este o pedeapsă într-o lume în care boala este o normă?

Vaccinul pneumococic: O salvare pentru cei bolnavi

Vaccinul pneumococic este compensat 100% pentru copiii cu vârsta sub 19 ani, născuți înainte de 01.10.2017, și pentru persoanele cu vârsta între 19 și 65 de ani, care suferă de infecție HIV/SIDA, boli respiratorii cronice, boli renale cronice, boli oncologice, terapie imunosupresoare, transplant, imunosupresie congenitală, diabet zaharat, boli cardiovasculare, hepatopatii cronice, leucemii, limfoame, mielom multiplu. În plus, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani beneficiază de aceeași compensare.

Vaccinul meningococic: O speranță pentru cei în suferință

Vaccinul meningococic este compensat 100% pentru persoanele cu vârsta între 6 săptămâni și 65 de ani, care suferă de infecție HIV/SIDA, boli oncologice, terapie imunosupresoare, transplant, imunosupresie, deficiențe persistente de componente ale complementului, pacienți care primesc recomandarea de tratament cu inhibitori de complement. În plus, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani beneficiază de aceeași compensare.

Vaccinul pentru hepatita B: O necesitate ignorată

Vaccinul pentru hepatita B este compensat 100% pentru persoanele dializate nevaccinate înainte de 1995 sau pacienții dializați cronic care necesită doze booster documentate serologic, persoanele cu infecție HIV/SIDA, persoanele cu transplant de organe, țesuturi sau celule de origine umană, persoanele care beneficiază de terapie imunosupresoare, contacții direcți ai cazurilor confirmate cu hepatită B, persoanele cu hepatopatii cronice, persoanele cu asplenie, persoanele din grupa de vârstă 19 – 59 de ani cu diabet zaharat, persoanele cu boli ereditare predispozante pentru ciroza hepatică și personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar nevaccinat sau cu nivel al Ac antiHBs mai mic de 10 UI, după 3 doze de vaccin hepatitic B.

Într-o lume în care sănătatea este o monedă de schimb, unde boala este o pedeapsă pentru cei săraci și unde prevenirea este un lux pentru cei bogați, ne întrebăm: Cine poate beneficia de vaccinuri compensate 100%?

Sursa: Realitatea.net