Taverna grecească din București, închisă de Protectia Consumatorilor.

Taverna grecească din București, închisă de Protectia Consumatorilor.

Taverna greceasca din Bucuresti inchisa de Protectia Consumatorilor

Scandalul culinar care zguduie Capitala: Taverna grecească, închisă de autorități

În inima Bucureștiului, o tavernă grecească, cunoscută sub numele de Roka Greek Taverna, a fost închisă de autorități. Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Sector 1 a luat această decizie drastică în urma unei acţiuni de control la operatorul economic SGE Construct Proiect SRL, care administrează restaurantul. Acțiunea a fost declanșată de o sesizare primită de la consumatori, care au semnalat nereguli grave.

Amenda usturătoare și oprirea temporară a serviciilor

În urma controlului, comisarii au descoperit o serie de nereguli care au dus la aplicarea unei amenzi contravenţionale în valoare de 5.000 lei. În plus, autoritățile au emis un avertisment și au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor. Astfel, taverna grecească a fost închisă temporar, în așteptarea remedierii problemelor constatate.

Abaterile constatate: de la igienă precară la produse expirate

Lista abaterilor constatate de ANPC este lungă și îngrijorătoare. Printre acestea se numără folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu chedere desprinse, grătare cu prezenţă de rugină, depuneri de gheață pe pereţii laterali. Mai mult, s-a constatat utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită și folosirea unor materii prime cărora li s-a schimbat starea termică și care nu aveau elemente de identificare. Depozitarea materiei prime ambalate direct pe paviment și utilizarea unor recipiente pentru colectarea resturilor alimentare fără capac de protecţie au fost alte nereguli constatate.

Ustensile depreciate și lipsa informațiilor nutriționale

În plus, s-a constatat utilizarea unor ustensile depreciate, neprofesionale și lipsa informaţiilor referitoare la cantităţile de ingrediente și a valorii nutriţionale, pentru preparatele din lista meniu. Aceste abateri grave pun în pericol sănătatea consumatorilor și reprezintă o încălcare gravă a normelor de igienă și siguranță alimentară.

Sursa: Realitatea.net