Întrebările care zguduie scena politică
Într-o lume în care dezbaterile autentice și confruntările directe între candidați sunt o raritate, presa își asumă rolul de a pune sub lupă promisiunile și acțiunile celor ce aspiră la putere. Într-un peisaj media adesea îmblânzit de contracte generoase, doar câteva instituții de presă își păstrează curajul de a adresa întrebările care dor. În acest context, „Cotidianul” își asumă responsabilitatea de a deschide balul, prin intermediul unui articol semnat de Valer Marian.
Întrebările care așteaptă răspuns
În septembrie 2024, ați promis că veți prezenta diploma de bacalaureat, dar nu ați făcut acest lucru până acum. De ce evitați prezentarea diplomei? Vă este jenă de mediile dvs. din anii de liceu? De câte ori ați susținut examenul de bacalaureat?
Ați afirmat că după absolvirea liceului în 1986, ați fost obligat de tatăl dvs. să munciți atât înainte cât și după armată. În CV-ul depus la Guvernul României, ați consemnat însă că prima dvs. angajare a fost în perioada 1988-1990. Unde și în ce perioadă ați fost angajat înainte de armată?
În CV-ul dvs. ați consemnat că, în perioada 1988-1990, ați fost angajat la Intreprinderea Electronica Industrială Bucuresti. Însă, din declarația olografă din dosarul dvs. de revoluționar reiese că, în data de 22 decembrie 1989, erați angajat la o unitate economică din municipiul Buzău. Unde ați fost angajat, până la urmă, în perioada 1988-1990? La București sau la Buzău?
În perioada 1992-1998, ați fost antreprenor, asociat și administrator la mai multe companii private. De ce nu ați nominalizat companiile private la care ați avut calitatea de asociat și de administrator? Care este denumirea acestor companii? Mai au activitate sau au intrat în faliment?
Ați afirmat că, la absolvirea Facultății de Drept a Universității Ecologice București în 1995, nu ați putut susține examenul de licență întrucât aceasta nu era acreditată și că ați susținut acest examen după 9 ani. Conform unui răspuns pe care l-am primit de la Universitatea Ecologică București, această instituție a fost acreditată în luna mai 1995, anul în care ați absolvit-o. Cum comentați?
În ce formă de învățământ ați urmat cursurile Facultății de Drept a Universității Ecologice București: la zi, la fără frecvență sau de la distanță? Puteți nominaliza doi colegi de facultate, doi profesori și titlul lucrării de licență? Cu ce medie generală ați absolvit facultatea susmenționată?
În perioada 1998-2007, ați fost angajat consilier juridic la SC Alcom SRL Buzău. Cum ați fost angajat consilier juridic din anul 1998 în condițiile în care ați obținut licența în drept doar în anul 2004, respectiv după 6 ani? Este adevărat că ați avut calitatea de asociat majoritar și de administrator al acestei firme?
Cum ați reușit să vă înscrieți la masterat la Universitatea Ecologică în anul 2003, în condițiile în care ați obținut licența un an mai târziu, în 2004?
Într-un CV depus la Camera Deputaților, ați consemnat că în 2013 ați obținut calitatea de doctorand la Academia Națională de Informații Mihai Viteazul. De ce nu ați mai făcut această mențiune în CV-ul depus în calitate de vicepremier al Guvernului României în iunie 2017 și în CV-ul depus la Guvern în calitate de premier în iunie 2023?
În ce relații sunteți cu Sorina Docuz, fostă Miss Buzău, cu două divorțuri la activ și cu doi copii minori în creștere și educare? De câte ori v-ați întâlnit cu aceasta în ultimii doi ani? Este adevărat că locuiți amândoi în apartamente situate în același bloc rezidențial, construit de o firmă legată de un politician PSD?
Sursa: Top Secret Craiova