MUSTUL: băutura sezonieră cu beneficii inegalabile!
Sanatate

MUSTUL: băutura sezonieră cu beneficii inegalabile!

MUSTUL bautura sezoniera cu beneficii inegalabile

Mustul: Elixirul toamnei cu beneficii nebănuite

În vreme ce frunzele își schimbă culorile într-un spectacol de roșu, portocaliu și auriu, iar aerul se îmbibă cu aroma de pământ umed și mere coapte, toamna își face simțită prezența prin darul său cel mai prețios: mustul. Această băutură sezonieră, săracă în alcool și bogată în probiotice și polifenoli, este un adevărat elixir al sănătății, cu beneficii care se întind de la întărirea sistemului imunitar până la scăderea colesterolului.

Mustul: Un aliat al sănătății

Mustul este un adjuvant în tratarea unei game largi de afecțiuni, de la cistite și nefrite, până la hepatite și scleroză. Este recomandat persoanelor convalescente, având un efect tonic, revigorant și tonifiant. În plus, combate obezitatea și oboseala, stimulând activitatea intelectuală și susținând activitatea renală. Consumul de must poate fi un aliat în lupta împotriva gripei, rujeolei, scarlatinei și difteriei, având un efect regenerant, cu precădere la nivel hepatic.

Mustul: Un protector al inimii și al creierului

Mustul nu doar că îmbunătățește circulația sanguină și reduce riscul formării cheagurilor de sânge, dar și scade tensiunea arterială, prevenind astfel accidentul vascular cerebral. În plus, protejează neuronii și îmbunătățește activitatea mușchiului cardiac. Acesta scade cantitatea de colesterol „rău” din sânge și crește cantitatea de colesterol „bun”, având astfel un efect benefic asupra sănătății cardiovasculare.

Mustul: Un remediu natural pentru problemele digestive

Fiind un laxativ natural, bogat în drojdii „bune”, mustul rezolvă problemele digestive fără a avea efecte adverse precum medicamentele cu efect laxativ. Acesta stimulează peristaltismul intestinal, reglează digestia și combate constipația. În plus, reduce aciditatea stomacală și stimulează apetitul, fiind astfel un remediu excelent pentru problemele digestive.

Mustul: Un aliat în lupta împotriva cancerului

Resveratrolul și antioxidanții din struguri și must previn formarea tumorilor în organism. Unele studii indică faptul că resveratrolul poate preveni cancerul, dacă este vorba despre must obținut din strugurii negri. Astfel, mustul se dovedește a fi un aliat puternic în lupta împotriva cancerului.

Mustul: Un energizant natural

Mustul poate înlocui cu succes cafeaua sau ceaiul negru, oferind o doză zdravănă de energie. Conținutul ridicat de fier și flavonoizii din must fac din acesta un remediu excelent pentru epuizare sau oboseală cronică. Mai mult decât atât, persoanele aflate în convalescență pot consuma must pentru a-și recăpăta mai rapid puterile.

În ciuda tuturor beneficiilor sale, consumul de must este contraindicat persoanelor care suferă de diabet, iar persoanele anemice trebuie să îl consume cu moderație. Așadar, în timp ce te bucuri de darul toamnei, nu uita să o faci cu măsură și responsabilitate.

Sursa: Realitatea.net