Listă medicamente care provoacă pierderi memorie, experti americani, multe disponibile aici.
Sanatate

Listă medicamente care provoacă pierderi memorie, experti americani, multe disponibile aici.

Lista medicamente care provoaca pierderi memorie experti americani multe disponibile aici

Alteori, efectele secundare pot cauza probleme de cunoaștere, prevenind concentrarea sau pierderea memoriei. Experții de la Asociația Americană a Pensionarilor (AARP) explică într-un articol ce sunt aceste medicamente și cum funcționează, scrie Lista completă medicamentelor care provoacă pierderi de memorie. ANXIOLITICE Benzodiazepinele sunt substanțe utilizate pentru tratarea tulburărilor de anxietate. Sunt indicate și în alte situații, precum insomnia, sau ca relaxante musculare, in convulsii, sau ca medicație preanestezica în intervențiile chirurgicale. Benzodiazepinele încetinesc activitatea sistemului nervos central, inclusiv a zonelor creierului implicate în transferul memoriei pe termen scurt la memoria pe termen lung. Medicamentele comune sunt: diazepam (Valium), alprazolam (Xanax), clonazepam (Klonopin), clordiazepoxid (Librium), lorazepam (Ativan) și temazepam (Restoril).

Perioada de închiriere a plajelor de pe litoral ar putea fi extinsă de la doi ani, cât este în prezent, la zece ani

ANTICONVULSIVANTE (ANTIEPILEPTICE) Anticonvulsivantele sunt utilizate pentru tratarea convulsiilor și pentru durerea neuronală, tulburarea bipolară sau tulburările de dispoziție. Potrivit medicilor, aceste medicamente limitează crizele prin atenuarea fluxului de semnale în sistemul nervos central (SNC), ceea ce poate provoca pierderea memoriei. Medicamentele anti-convulsii sunt: acetazolamidă (Dialox), carbamazepină (Tegretol), gabapentin (Neurontin), lamotrigină (Lamictal), levetiracetam (Keppra), oxcarbazepină (Trileptal), pregabalin (Lyrica), rufinamidă (Banzel), topiramat (Topamax), acid valproic (Depakote) și zonisamidă (Zonegran).

MEDICAMENTE PENTRU INCONTINENȚĂ Medicamentele anticolinergice sunt folosite pentru a ameliora simptomele vezicii urinare hiperactive și pentru a reduce episoadele de incontinență urgentă. Anticolinergicele blochează acțiunea acetilcolinei, un mesager chimic care acționează asupra tuturor tipurilor de funcții din organism. În vezică, anticolinergicele previn contracțiile involuntare ale mușchilor care controlează fluxul de urină. În creier, acestea inhibă activitatea în centrele de memorie și de învățare. Aceste medicamente includ darifenacin (Enablex), oxibutinină (Ditropan XL), solifenacin (Vesicare), tolterodină (Detrol) și trospium (Sanctura).

Alertă alimentară! Nuggets de pui retras de la vânzare din cauza prezenţei bacteriei Salmonella

MEDICAMENTE PENTRU SOMN Așa-numitele medicamente Z pot fi folosite pentru a trata insomnia sau anxietatea ușoară. Deși conțin molecule diferite decât benzodiazepinele, ele acționează pe multe dintre aceleași căi ale creierului și mesageri chimici, producând efecte secundare similare și probleme cu dependența și sevrajul. Exemple: eszopiclonă (Lunesta), zaleplon (Sonata) și zolpidem (Ambien).

ANALGEZICE NARCOTICE (OPIOIDE) Medicii pot prescrie aceste medicamente pentru a calma durerea după intervenții chirurgicale, leziuni majore sau pentru a trata durerea cronică. Aceste medicamente funcționează prin oprirea fluxului de semnale de durere în sistemul nervos central și scăderea reacției emoționale a oamenilor la durere. Ambele acțiuni sunt mediate de mesageri chimici care sunt, de asemenea, implicați în multe aspecte ale cogniției, astfel încât utilizarea acestor medicamente poate interfera cu memoria pe termen lung și pe termen scurt. Medicamentele sunt: fentanil (disponibil ca plasture), hidrocodonă (Vicodin), hidromorfonă (Dilaudid, Exalgo), morfină și oxicodonă (Oxycontin). Aceste medicamente vin în multe forme diferite, inclusiv tablete, soluții injectabile, plasturi transdermici și supozitoare.

Răspunsul lui Mircea Geoană când a fost întrebat despre candidatura lui Iohannis la NATO. Ce spune despre participarea sa la alegerile prezidențiale

Sursa: [realitatea.net](https://www.realitatea.net/stiri/actual/lista-completa-a-medicamentelor-care-provoaca-pierderi-de-memorie-intocmita-de-expertii-americani-multe-dintre-acestea-se-gasesc-si-la-noi_65f4684296089114d122847b)