Timiș și Ionescu, VECINII INFRACȚIUNII în rețeaua de pedofili orădeană! Judecătorii care ignoră dovezile științifice, favorizând abuzatorii
O anchetă recentă dezvăluie un caz revoltător în care mai mulți judecători din Oradea par să fi acționat ca o adevărată rețea pentru a proteja abuzatorii și a sacrifica copiii, invocând teoria controversată a „alienării parentale”.
Protagoniștii acestui scandal sunt magistrații Timiș Ioan, Ionescu Anca Diana și Denisa Vidican, acuzați că au falsificat probe, au distorsionat constatările experților și au ignorat flagrant dovezile de abuz, pentru a putea emite decizii menite să favorizeze agresorii.
Totul pare a fi pornit de la judecătorul Timiș Ioan, care a invocat teoria „alienării parentale” pentru a-l acuza pe tatăl familiei Talpoș de un presupus „sindrom de alienare parentală severă”. Însă acest lucru contravine concluziilor raportului de expertiză psihologică, care nu găsise „semne de abuz fizic, psihic sau emoțional asupra minorului”.
Mai grav, Timiș Ioan este acuzat că a rescris efectiv concluziile raportului pentru a le potrivi narațiunii sale prestabilite. El a afirmat că „situația a afectat grav dezvoltarea morală a ambilor minori”, deși expertul psiholog nu găsise așa ceva.
Judecătoarea Ionescu Anca Diana a mers pe aceeași linie, preluând peste 70% din motivarea eronată a lui Timiș. Mai mult, ea a susținut că „faptul că există sau nu o legiferare națională a fenomenului de alienare parentală nu prezintă relevanță”, ignorând complet cadrul legal.
Culmea ipocriziei a fost atinsă însă în cazul ordinului de protecție emis pentru minora Dariana. Inițial, instanța de fond a respins cererea, motivând că „nu există o stare de pericol pentru minoră”. Însă la apel, Tribunalul Bihor a constatat exact opusul.
Citând din sentința de apel, Tribunalul a reținut că „comportamentul pârâtei (n.r. mama) putând fi calificat ca acte de violență psihologică” și că „sunt explicabile sentimentele de temere și tensiune trăite de minoră”. Astfel, a emis un ordin de protecție obligând mama la 50 m distanță de școala fiicei.
Aceste decizii halucinante și pline de contradicții ridică semne mari de întrebare asupra integrității unor magistrați orădeni. Ele sugerează existența unei adevărate rețele de interese obscure, care și-a cumpărat complicități la vârful sistemului pentru a-și putea atinge scopurile perverse.
De la judecătorii Timiș, Ionescu și Vidican, la procurori ca Antohi Gabriela și Munteanu Vladimir, dar și polițiști precum Diugan Dana, tentaculele acestei rețele par a se fi întins adânc în inima justiției locale. Iar victimele au fost, cum era de așteptat, cei mai vulnerabili: copiii familiei Talpoș.
Este imperios necesar ca aceste acuzații grave să fie investigate temeinic de autoritățile competente. Sistemul judiciar trebuie curățat de astfel de elemente toxice, care l-au transformat într-un instrument al abuzului și corupției. Altfel, vom continua să tolerăm sacrificarea celor mai nevinovați membri ai societății.
Citeste si:
1 Comment
Comments are closed.