Fructe de sezon pentru sanatatea oaselor in toamna.
Sanatate

Fructe de sezon pentru sanatatea oaselor in toamna.

Fructe de sezon pentru sanatatea oaselor in toamna

Un deliciu natural cu puteri miraculoase: Perele

Într-o lume în care ne înghesuim să ne umplem coșurile de cumpărături cu suplimente alimentare și produse preambalate, uităm adesea de darurile simple și naturale pe care Mama Natură ni le oferă. Un astfel de dar este para, un fruct zemos și dulce, care nu numai că încântă papilele gustative, dar aduce și o serie de beneficii pentru sănătate.

Un scut pentru sistemul imunitar

Perele sunt adevărate depozite de vitamine și minerale. Îmbogățite cu vitaminele B2, B3, B6, C și K, precum și cu calciu, acid folic, potasiu, magneziu, cupru și mangan, aceste fructe sunt un aliat de nădejde pentru sistemul imunitar. Consumul regulat de pere poate stimula producerea de celule albe din sânge, responsabile pentru protejarea organismului și prevenirea bolilor.

Energie într-o formă delicioasă

Perele sunt o sursă excelentă de energie, datorită conținutului lor bogat în glucoză și fructoză. În plus, aceste fructe sunt sărace în calorii, ceea ce le face o alegere excelentă pentru cei care își doresc un plus de energie, fără a se îngrijora de numărul de calorii.

Un aliat în lupta cu diabetul

Carbohidrații din pere sunt absorbiți lent de sânge, prevenind astfel creșterea nivelului de glucoză. În plus, datorită conținutului lor mare de fibre, aceste fructe pot fi o gustare ideală pentru persoanele care suferă de diabet.

Un războinic împotriva colesterolului

Perele conțin pectină, o substanță care ajută la controlul nivelului de colesterol. Este important de menționat că cea mai mare parte a pectinei se află între coaja și pulpa, deci este recomandat să consumați perele cu coajă.

Un scut împotriva radicalilor liberi

Perele sunt bogate în vitaminele C și K, care acționează ca antioxidanți naturali, protejând celulele de acțiunea dăunătoare a radicalilor liberi.

Un gardian al sănătății oaselor

Perele nu numai că sunt bogate în calciu, dar conțin și bor, care ajută organismul să rețină acest mineral esențial pentru sănătatea oaselor.

Un prieten al inimii

Perele sunt bogate în fibre, cum ar fi pectina, care ajută la scăderea colesterolului LDL „rău” și împiedică formarea plăcilor de grăsime în artere, prevenind astfel boli cardiovasculare grave.

Un aliat în lupta împotriva cancerului

Unele studii indică faptul că perele ar putea preveni anumite tipuri de cancer, datorită conținutului lor bogat în antioxidanți, cum ar fi vitaminele A și C și flavonoidele.

Un elixir al tinereții

Perele pot ajuta la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, datorită conținutului lor bogat în antioxidanți. Aceste fructe pot ajuta la eliminarea radicalilor liberi care se acumulează în organism și pot contribui la neutralizarea și eliminarea metalelor grele și a elementelor nocive prezente în corpul uman.

Sursa: Realitatea.net