Fructe de sezon care ajută la slăbit
Sanatate

Fructe de sezon care ajută la slăbit

Fructe de sezon care ajuta la slabit

Gutuile: Fructele de Aur ale Toamnei

Într-o lume în care fructele exotice își fac loc pe rafturile supermarketurilor, gutuile, aceste daruri ale toamnei, își păstrează cu mândrie locul în inimile românilor. Cu gustul lor inconfundabil, aromat și ușor astringent, gutuile sunt nu doar o delicatesă, ci și un adevărat elixir pentru sănătate, în special pentru cei care suferă de diabet.

Un Super Fruct pentru Diabetici

Doctorul diabetolog Daniela Petrache, într-o prezentare pe Youtube, ne dezvăluie secretele acestui fruct minunat. Conform sursei, gutuile au puterea de a normaliza colesterolul și glicemia, curăță ficatul de toxine și întârzie absorbția glucozei. Mai mult, gutuile scad inflamația, această afecțiune care stă la baza multor boli cronice, printre care și diabetul zaharat. Dar nu se opresc aici. Gutuile mai au proprietatea de a subția sângele, îmbunătățesc digestia și învigorează articulațiile și sistemul circulator.

Consumul Natural, Secretul Beneficiilor

Medicul Daniela Petrache numește gutuia un super fruct și recomandă consumul acestuia în mod naturat. Specialistul recomandă ca gutuile să nu fie coapte, făcute gem sau puse la compot, ci trebuie consumate ca atare, pentru a putea beneficia în mod optim de toate vitaminele pe care le oferă și pentru a nu-și pierde din proprietăți. „Gustul lor amărui este ideal pentru voi diabeticii”, spune doctorul Daniela Petrache.

Alte Beneficii Ale Gutuilor

Pe lângă beneficiile consumului de gutui, în cazul diabeticilor, aceste fructe au și alte beneficii pentru organism. Gutuile ajută la slăbit, curăță colonul de toxine și protejază membrana care căptușește stomacul. Au proprietăți antiinflamatoare și conțin o cantitate mare de vitamina C. Ajută la reducerea ridurilor, datorită nivelului ridicat de antioxidanți și vitamine pe care le conțin. Tratează greața și vărsăturile și au proprietăți diuretice. Ajută la stimularea circulației sanvine. Au un conținut bogat în fier, cupru și zinc, minerale care au un rol important în producerea celulelor roșii. Reglează tensiunea arterială, fiind bogate în potasiu. Iar acest element are un rol esențial în menținerea tensiunii arteriale în parametri normali. Ajută la creșterea părului, datorită faptului că stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului. Combat anxietatea și stresul. Consumul de gutuie ajută la instalarea stării de calm și reducerea stresului și a anxietății, datorită antioxidanților pe care le conțin. Ajută la prevenirea unor reacții alergice și ajută la calmarea iritațiilor de la nivelul pielii, dacă se aplică felii de gutuie pe pielea afectată de anumite iritații. Pot preveni cancerul, datorită antioxidanților pe care îi conțin. Aceștia au rolul de a neutraliza radicalii liberi din organism, prevenind astfel apariția anumitor afecțiuni, printre care și cancerul.

Sursa: Realitatea.net