Folosește ghimbirul pentru a stimula digestia și tranzitul.
Sanatate

Folosește ghimbirul pentru a stimula digestia și tranzitul.

Foloseste ghimbirul pentru a stimula digestia si tranzitul

Curcuma: Elixirul uitat al Orientului

Într-o lume în care alergăm după soluții rapide și eficiente, uităm adesea de darurile pe care natura ni le oferă. Un astfel de dar este curcuma, o plantă înrudită cu ghimbirul, cu o culoare galbenă intensă și un gust picant, care își are rădăcinile în India și Asia de Sud. Deși este un condiment apreciat în bucătăria orientală, abia de curând a început să fie descoperită și de europeni.

Curcuma: Un condiment cu puteri vindecătoare

Curcuma nu este doar un condiment, ci și o plantă cu proprietăți vindecătoare. Bogată în antioxidanți, cu proprietăți antiinflamatoare și stimulatoare ale sistemului imunitar, curcuma a fost folosită în medicina tradițională chineză pentru tratarea icterului și a afecțiunilor ficatului și ale vezicii biliare. În plus, datorită gustului său picant, curcuma are și rol de încălzire, fiind folosită pentru tratarea răcelilor și a tusei.

Curcuma: Mai puternică decât hidrocortizonul

Studiile recente au arătat că curcuma este mai puternică decât hidrocortizonul, fără să aibă vreun efect secundar. Curcumina, unul dintre componentele de bază ale turmericului, este un agent antibacterian local, cu proprietăți antioxidante mai puternice decât vitamina E.

Curcuma: Un aliat împotriva cancerului

Curcumina este un agent puternic care luptă împotriva mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul la sân, de colon, de prostată și de piele. Studiile au demonstrat eficiența curcuminei în uciderea celulelor canceroase, în cazul unui cancer de esofag, în doar 24 de ore de tratament. În plus, curcuma a arătat rezultate promițătoare în inhibarea dezvoltării celulelor maligne în cazul limfoamelor.

Curcuma: Beneficii pentru digestie și sistemul imunitar

Un alt beneficiu al consumului de curcuma este cel asupra digestiei. Turmericul, fiind o plantă picantă, puțin amăruie și care încălzește, stimulează secreția de bilă, ajutând la digestia grăsimilor și a uleiurilor. De asemenea, ajută la stabilizarea microflorei din aparatul digestiv, inhibând supradezvoltarea fermenților. Astfel, curcuma, folosită pe post de condiment, este în prezent apreciată în multe țări ale lumii, fiind considerată un stimulent al sistemului imunitar.

Curcuma: Rețeta de „Lapte auriu”, un adevărat elixir

În medicina ayurvedică, curcuma este folosită într-o rețetă numită „Lapte auriu”, folosită pentru tratarea inflamațiilor, cum ar fi cazul artritei și bursitei, dar este ideală și pentru întărirea sistemului imunitar. Pentru a prepara acest elixir, aveți nevoie de pudră de curcuma, ulei de migdale, lapte și miere. Amestecul se transformă într-o băutură spumoasă, care poate fi îndulcită cu miere și îmbogățită cu alte plante tonice, precum ghimbirul și scorțișoara.

Sursa: Realitatea.net