Depinde de recomandările specialiștilor în nutriție.
Sanatate

Depinde de recomandările specialiștilor în nutriție.

Depinde de recomandarile specialistilor in nutritie

Carnea: Deliciu sau Dezastru?

Imaginează-ți o farfurie plină cu carne suculentă, îmbietoare, care îți trezește papilele gustative și îți face inima să bată mai repede. Carnea, cu toate aromele și texturile sale, este o sursă esențială de energie, un furnizor generos de vitamine și minerale, un aliat de nădejde în lupta cu oboseala și slăbiciunea. În fiecare mușcătură, simți explozia de vitamine din complexul B, vitaminele A și D, precum și mineralele esențiale precum fierul, potasiul, zincul și fosforul. Dar, ca în orice poveste cu două fețe, există și un revers al medaliei.

Abuzul de Carne: Un Inamic Ascuns

În ciuda beneficiilor sale, carnea poate deveni un adversar redutabil dacă este consumată în exces. În special carnea de vită și de porc, cu grăsimile lor saturate, pot deveni complici silențioși la declanșarea bolilor de inimă. În plus, carnea este greu de digerat, necesitând până la 20 de ore pentru a fi absorbită în intestin. În acest timp, toxinele din carne se acumulează în ficat, rinichi și intestinul gros, provocând probleme precum constipația, tulburările gastrice, intestinale, pancreatice și ale sistemului biliar.

Proteinele: Un Balans Delicat

Dieta ta zilnică poate să includă două porții de proteine, provenite atât din surse animale, cât și vegetale. Dar, este recomandat să consumi carne doar o dată sau de două ori pe săptămână și în cantități moderate. Alege carnea de pasăre, peștele sau carnea de vită fiartă pentru a evita complicațiile. Un raport al Uniunii Internaționale a Științelor Nutriției arată că necesarul de proteine pentru un bărbat adult trebuie să fie în jur de 60 g, iar pentru o femeie de 45 g pe zi. Un studiu realizat de Centrul Mondial de Cercetare a Cancerului a arătat că poți preveni apariția unor tipuri de cancer dacă vei mânca maximum 500 g de carne roșie, puțin procesată, pe săptămână.

Excesul de Carne: Un Drum Spre Obezitate

Consumul excesiv de carne poate duce la un aport caloric suplimentar, care, în timp, poate duce la obezitate. Carnea conține, pe lângă proteine, și o proporție semnificativă de lipide saturate, care cresc riscul de ateroscleroză. Consumul exagerat de carne poate determina un tranzit intestinal lent, cu apariția constipației cronice. Carnea de animal tânăr favorizează apariția gutei. Când carnea este consumată sub formă de mezeluri sau semipreparate, conținutul caloric se poate dubla și crește aportul de sare, periculos în caz de hipertensiune arterială.

Sursa: Realitatea.net