Proiectul ”Anul European al Tineretului Generaţia fără bariere – Suntem altfel”
Proiectul ”Anul European al Tineretului Generaţia fără bariere – Suntem altfel”, finanțat prin Grantul Erasmus+ are ca obiect prevenirea consumului de droguri şi promovarea sănătăţii mintale și prevede o serie de acțiuni care se vor desfășura pe parcursul lunii aprilie în 20 de centre universitare.
Campania de informare
Campania de informare a fost conferinţa de training, care s-a desfășurat în perioada 1 – 3 aprilie 2024, în județul Brașov, cu scopul de a forma studenţii participanţi care vor disemina informaţiile dobândite în cadrul celui de-al doilea eveniment, respectiv Caravana, care a avut loc în perioada 4-26 aprilie 2024, în 20 de centre universitare din România: Suceava, Iași, Bacău, Galați, Constanța, București, Ploiești, Târgoviște, Pitești, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș, Cluj, Baia Mare, Oradea, Arad, Timișoara, Târgu Jiu, Petroșani și Craiova.
Instituțiile partenere acestui eveniment au fost: Ministerul Afacerilor Interne; Agenția Națională Antidrog; Poliția Română; Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane; Ministerul Sănătăţii; Ministerul Educației; Ministerul Justiției; Administrația Națională a Penitenciarelor; Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție; Consiliul Național al Rectorilor; Centrul Național de Sănătate Mintală și Lupta Antidrog; Teen Challenge România; ICEU Training Group; Federațiie Studențești.
Proiectul ”Caravana fără bariere ”
Proiectul ”Caravana fără bariere ” a început pe 1 aprilie, de ziua păcălelilor, și nu a fost decât o păcăleală, deoarece este o campanie electorală mascată, marca PSD.
Cu toate că în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse există o direcție pentru tineret și o direcție de proiecte Erasmus, pentru aceast proiect Erasmus+ pentru tineret, manager de proiect a fost Anca Beu din cadrul altui departament.
În fapt, acest proiect nu are decât două componente: campania electorală PSD și deturnarea de fonduri europene prin programul Erasmus+.
Impactul campaniei antidrog
Impactul acestei campanii antidrog, după cum se poate observa pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, este aproape nul, fiind un eveniment prin care nu s-a dorit decât campanie PSD și deturnare de fonduri europene prin programul Erasmus +. Mai mult, din cauza acestei așa-zise campanii pot fi puse în pericol alte campanii antidrog făcute de specialiști, deoarece așa cum s-a putut observa, pe parcursul acesteia, cu mici excepții, au vorbit doar indivizi aflați în treabă.
Sursa: incisivdeprahova.ro