Un spectacol culinar internațional în inima Olteniei
Într-un weekend de neuitat, Craiova, capitala gastronomică est-europeană, a fost gazda unui spectacol culinar de proporții. În cadrul „Festivalului de vinuri și mâncăruri”, chefi și specialiști în gastronomie din 11 țări est-europene au încântat papilele gustative ale vizitatorilor cu delicii culinare inedite. Evenimentul, organizat în premieră, a fost un prilej de socializare și degustări, un adevărat carnaval al gusturilor și aromei.
Descoperiri senzoriale și asocieri inedite
Pe parcursul a două zile, vizitatorii au avut ocazia să participe la prezentări, dezbateri și conferințe pe teme culinare și oenologice, în prezența unor chefi internaționali și specialiști în gastronomii est-europene. A fost o oportunitate unică de a descoperi cele 11 restaurante din Craiova incluse în proiect și de a degusta din deliciile gastronomiei est-europene. În plus, gastronomia oltenească a fost pusă în valoare de elevii și profesorii de la Liceul de Industrie Alimentară.
Un carnaval al gusturilor și aromei
Prima zi a evenimentului a avut loc la Ramada Plaza Craiova, unde 11 restaurante din oraș au prezentat meniuri care promovează țările reprezentate în proiect: Azerbaidjan, Bulgaria, Croația, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Ungaria. În același timp, elevii și profesorii Liceului de Industrie Alimentară, inițiatori ai proiectului alături de Primăria Municipiului Craiova, au prezentat produse culinare de inspirație locală.
Explorări gustative și discuții despre identitatea națională
În Ziua națională a României, pe lângă explorările gustative puse în operă de către expozanții prezenți la eveniment, au avut loc și lucrările conferințelor despre identitatea națională „Gastronomia – cu bune, cu rele”. În cadrul acestora, practicieni din turism și producție alimentară au conferențiat împreună cu specialiști din alte domenii de relevanță, în context interdisciplinar, despre brandul de țară, branduri de regiuni, turism și plusvaloarea pe care producția alimentară și serviciile de ospitalitate turistică le pot aduce României.
Sursa: Top Secret Craiova