Guvernul a aprobat repartizarea pe unități sau subdiviziuni administrativ-teritoriale și pe unități de învățământ a sumei prevăzute în bugetul de stat pe anul 2024, pentru finanțarea Programului Național „Masă Sănătoasă”
„Astfel, facem pași importanți pentru asigurarea echității și pentru reducerea abandonului școlar”, a declarat Ligia Deca, ministra Educației.
Deputatul PNL de diaspora, Valentin Făgărăşian, consideră că decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din data de 22 februarie 2024 în cauza C-491/21 reprezintă cel mai puternic argument pentru adoptarea proiectului legislativ
„Primul proiect legislativ pe care l-am depus în Parlament în urmă cu trei ani a fost tocmai acesta, prin care solicitam abrogarea alin.(6) al art.34 din Legea nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate şi instituirea posibilităţii de a-şi păstra cartea de identitate naţională, pentru cetăţenii români care şi-au stabilit domiciliul în străinătate. Am participat la zeci de întâlniri şi dezbateri în care reprezentanţi ai autorităţilor executive au încercat să-mi explice că nu se poate şi că aşa este bine, în condiţiile în care numai statul român retrage cartea de identitate cetăţeanului român care-şi stabileşte domiciliul într-un stat al Uniunii Europene.
N-am înţeles opoziţia unora faţă de acest demers corect, care ar fi rezolvat problemele a sute de mii de români şi nu i-ar fi privat pe aceştia de unele drepturi fundamentale!Vineri, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a hotărât fără echivoc, în cauza C-491/21, că refuzul de a elibera o carte de identitate pentru singurul motiv că persoana în cauză nu are domiciliul în România constituie o restrângere a dreptului la liberă circulaţie şi şedere în cadrul Uniunii în privinţa resortisanţilor români domiciliaţi într-un alt stat membru şi că legislaţia română stabileşte o diferenţă de tratament între cetăţenii români cu domiciliul în străinătate şi cetăţenii români cu domiciliul în România. După această decizie, îmi exprim speranţa că proiectul depus de mine, PL-x nr. 274/2021 – Proiect de Lege pentru abrogarea alin.(6) al art.34 din Legea nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate să fie adoptat în regim de urgenţă.”
Nesimțirea clanului care tine captiv Ploiestiul a ajuns la apogeu zilele acestea. Doi cunoscuți jurnalisti prahoveni, Harry Stefan de la Necenzuratph si Victor Preda de la Actualitatea Prahoveană, au fost agresați de interlopul Fernando Scoruș chiar pe holurile Primăriei Ploiesti.
Ca ziaristii să mai fie înjurați se mai întâmplă, dar să fie agresați chiar pe holurile unei instituții publice de…un simplu cetățean, nu prea. Mai mult, unicul primar ANDREI VOLOSEVICI a aflat imediat despre incident si le-a zis celor doi colegi de breaslă…că „ați mai exagerat si voi”! Adică seful Ploiestiului apără un golan si intoarce spatele presei. Cam ca în comunism, am putea spune! Problema apare din faptul că Scoruș nu este un simplu ploieștean. Este tatăl consilierului personal al primarului, Patrick Scoruș, consilier teleportat metodist la CSM Ploiesti. Si asta nu e nimic: Patrick apare si pe locul 10 al listei de priorități pentru locuințe repartizate de primărie!