Cele mai bune alimente pentru reglarea glicemiei.
Sanatate

Cele mai bune alimente pentru reglarea glicemiei.

Cele mai bune alimente pentru reglarea glicemiei

Diabetul și alimentele care îți pot schimba viața

Într-o lume în care diabetul își face simțită prezența tot mai pregnant, există alimente care pot fi aliați de nădejde în lupta cu această boală. Înainte de a ne înfrupta din acestea, să ne amintim că nu orice carne este la fel de benefică. Medicul recomandă carnea preparată în mod sănătos, adică pe grătar, fiartă sau la cuptor, evitându-se mezelurile sau carnea prăjită în baie de ulei.

Avocado, fructul care îți ține glicemia sub control

Avocado, acest fruct exotic, este un alt aliat în lupta cu diabetul. Consumat de 2-3 ori pe săptămână, avocado este o sursă de grăsimi sănătoase și poate ajuta la reducerea riscului de sindrom metabolic. Acizii grași polinesaturați și mononesaturați din avocado pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină, potrivit medicului.

Peștele, un prieten de nădejde în lupta cu diabetul

Peștele este un alt aliment care nu crește glicemia. Bogat în proteine și acizi grași Omega 3, peștele ajută organismul să se repare singur, nu crește glicemia, dar oferă senzația de sațietate mai mult timp.

Usturoiul și ceapa, condimente cu efecte benefice

Usturoiul și ceapa sunt recomandate în cazul diabetului. Consumul lor poate ajuta la scăderea glicemiei de dimineața și la îmbunătățirea nivelului de colesterol.

Fructele de pădure, aliați în lupta cu diabetul

Vișinele, afinele și murele sunt fructe recomandate de diabetolog. Acestea nu cresc glicemia la fel de mult ca alte fructe și sunt bogate în fibre și antocianine, care pot încetini digestia și preveni creșterea glicemică bruscă după consumul de alimente ce conțin amidon.

Oțetul de mere și verdețurile, surse de sănătate

Oțetul de mere este un alt aliment care nu crește glicemia. Acidul acetic din oțetul de mere poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină, după mese. Verdețurile, precum spanacul, loboda, lăptuca, urzica sau ștevia, sunt bogate în fibre și elemente nutritive, dar și vitamina A și magneziu, care ajută la scăderea glicemiei.

Cacaoa, migdalele și semințele de Chia, aliați în lupta cu diabetul

Cacaoa, migdalele și semințele de Chia sunt alte alimente care pot ajuta la reglarea glicemiei. Cacaoa conține o substanță care reglează producția de glucoză și stabilizează glicemia. Migdalele și semințele de Chia sunt bogate în fibre și grăsimi sănătoase, Omega 3, Calciu și antioxidanți, având un rol important în prevenția diabetului.

Cerealele integrale și ouăle, alimente recomandate celor cu prediabet

Cerealele integrale și ouăle sunt și ele recomandate celor cu prediabet. Cerealele integrale au un conținut mare de fibre fitochimicale care ajută la reglarea glicemiei. Ouăle, pe de altă parte, au un indice glicemic zero și cresc senzația de sațietate, dar sunt recomandate să fie consumate cu moderație, deoarece pot crește colesterolul.

Sursa: Realitatea.net