Anchetă la Spitalul Vâlcea după infecția copilului.
Sanatate

Anchetă la Spitalul Vâlcea după infecția copilului.

Ancheta la Spitalul Valcea dupa infectia copilului

Indiferență medicală sau neglijență crasă?

Un copil de doar 2 ani și 4 luni a fost victima unei situații revoltătoare la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Internat cu gripă, micuțul a fost lăsat timp de patru zile cu o branulă care nu a fost verificată de personalul medical. Rezultatul? O infecție severă la mână, care a stârnit indignarea tatălui și a comunității online.

Tatăl copilului a relatat cu amărăciune cum a cerut unei asistente să schimbe branula, însă aceasta i-a răspuns cu o nepăsare greu de imaginat: „Când consideră ea”. În cele din urmă, copilul a ajuns să plângă de durere, iar branula a fost îndepărtată, dar nu înainte ca mâna să devină umflată, înroșită și cu urme de vinețeală. Imaginile postate de tată pe rețelele sociale au provocat un val de reacții, iar cazul a atras atenția autorităților.

Reacția autorităților: anchetă sau doar o altă formalitate?

Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, a anunțat demararea unei anchete disciplinare. Managerul spitalului, Dan Ponoran, a declarat că toate cadrele medicale implicate vor fi cercetate, iar rezultatele anchetei vor fi comunicate public. Totuși, explicațiile oferite de acesta par să minimalizeze gravitatea situației. Potrivit lui Ponoran, zonele închise la culoare de pe mâna copilului ar fi fost cauzate de o alergie la leucoplast și de aplicarea albastrului de metil, negând categoric existența țesutului necrozat.

Cu toate acestea, rămâne întrebarea: este suficientă o anchetă pentru a corecta o problemă sistemică? Sau este doar o încercare de a calma spiritele, fără a aduce schimbări reale în modul în care sunt tratați pacienții?

Un sistem medical în derivă

Acest incident scoate la lumină o problemă mai profundă: indiferența și lipsa de responsabilitate din sistemul medical. Cum este posibil ca un copil să fie lăsat în asemenea condiții, fără o minimă verificare a stării sale? Nepăsarea personalului medical nu doar că a pus în pericol sănătatea copilului, dar a și distrus încrederea unei familii în instituția care ar fi trebuit să le ofere siguranță.

Reacțiile online arată clar că oamenii sunt sătui de astfel de situații. Postarea tatălui a devenit virală, iar comentariile reflectă furia și dezamăgirea unei societăți care se confruntă zilnic cu neajunsurile sistemului medical. Este nevoie de mai mult decât scuze și promisiuni. Este nevoie de acțiuni concrete, de responsabilizare și de o schimbare reală în atitudinea celor care ar trebui să aibă grijă de sănătatea noastră.

Un semnal de alarmă pentru toți

Acest caz nu este un incident izolat. Este un simptom al unui sistem care pare să fi uitat de empatie și de responsabilitate. Fiecare pacient, fie el copil sau adult, merită să fie tratat cu respect și profesionalism. Fiecare greșeală, fiecare act de nepăsare poate avea consecințe devastatoare.

Rămâne de văzut dacă această anchetă va aduce schimbări reale sau dacă va fi doar o altă poveste uitată în curând. Până atunci, rămâne întrebarea: câți alți pacienți trebuie să sufere pentru ca sistemul să se trezească?

Sursa: www.realitatea.net/stiri/actual/ancheta-uriasa-la-spitalul-din-valcea-dupa-ce-un-copil-de-2-ani-sa-ales-cu-o-infectie-severa-la-mana-din-cauza-unei-branule_679b597b1595c619907db7e2