Alerta uriasa in Anglia: Carne falsa in supermarketuri si spitale.
Social

Alerta uriasa in Anglia: Carne falsa in supermarketuri si spitale.

Alerta uriasa in Anglia Carne falsa in supermarketuri si spitale

Vegetarianismul pe furiș: O strategie ascunsă în Marea Britanie?

Într-o lume în care transparența este o monedă de schimb valoroasă, o firmă britanică specializată în produse vegetariene a stârnit un val de indignare. Într-o mișcare care a surprins pe mulți, compania a anunțat că intenționează să introducă pe piață produse „jumătate și jumătate”, compuse din 50% carne de porc sau vită și 50% ingredient alternativ de carne, fabricat din ciuperci, potrivit Daily Mail.

Spitalele de stat, primele pe lista de distribuție

Într-o încercare de a oferi pacienților o alimentație mai sănătoasă, produsele vor fi furnizate inițial spitalelor de stat din sistemul NHS. Cu toate acestea, această decizie a stârnit un val de furie pe rețelele de socializare, mulți susținând că șefii din domeniul sănătății au o agendă ascunsă de a face Marea Britanie „vegetariană pe furiș”.

Transparența rețetelor: o iluzie?

O anchetă a jurnaliștilor de la Daily Mail a descoperit că, în ciuda anunțurilor oficiale care sugerează că există transparență privind rețetele alimentelor din supermarketuri, diverse produse au deja rețete schimbate. Mai multe sortimente de cârnați produși de marile rețele comerciale din UK conțin aditivi vegetali mai puțin folosiți în mod tradițional, precum făină de tapioca și o fibră obținută din semințele unei plante folosite în bucătăria indiană.

Reglementări alimentare: un echilibru delicat

În general, toți producătorii au grijă să respecte reglementarea alimentară ca produsele să aibă cel puțin 42% carne. Cu toate acestea, în restul compoziției au apărut tot soiul de înlocuitori vegetali sau de altă natură, potrivit Daily Mail. Acest lucru ridică întrebări despre cât de mult ne putem baza pe etichetele alimentare și cât de mult ne putem încredem în ceea ce mâncăm.

Sursa: Realitatea.net