Painea prajita este mai putin sanatoasa decat cea proaspata.
Sanatate

Painea prajita este mai putin sanatoasa decat cea proaspata.

Painea prajita este mai putin sanatoasa decat cea proaspata

Pâinea prăjită: Deliciu sau pericol ascuns?

Pâinea prăjită, cu crusta ei aurie și crocantă, este o plăcere pentru mulți dintre noi. Însă, când aceasta se transformă într-o masă neagră și amară, pericolul își face apariția.

Pâinea în toate formele ei: Un adevăr neplăcut

Nutriționistul Mihaela Bilic ne dezvăluie un adevăr dureros: toate tipurile de pâine îngrașă la fel. Fie că este albă sau neagră, proaspătă sau prăjită, cu drojdie sau cu maia, simplă sau cu semințe, pâinea este un aliment care trebuie consumat cu măsură.

Pâinea integrală: Un lup în haine de oaie?

Pâinea integrală, cu aportul ei mare de fibre, poate părea o alegere sănătoasă. Însă, Bilic ne avertizează că aceasta poate duce la tulburări de tranzit și la deficiențe în absorbția de minerale, în special la copii. Fibrele insolubile din pâinea integrală pot duce la intoleranțe alimentare și deficiențe în absorția de minerale.

Pâinea prăjită: Un răsfăț periculos

Pâinea prăjită este mai ușor de digerat și nu balonează, dar dacă este prăjită prea tare sau chiar arsă, devine toxică pentru organism. Prin prăjire, pâinea pierde apa, devine mai ușoară și se concentrează în nutrienți/calorii. O felie de pâine, proaspătă sau prăjită, are tot 80 calorii.

Însă, dacă prăjim pâinea prea tare, aceasta va conține acrilamidă, o substanță toxică. Așadar, când prăjiți pâinea, evitați să o rumeniți prea tare.

Sursa: Realitatea.net