Un secret culinar pentru o inimă sănătoasă: Hummusul
Într-o lume în care ritmul alert al vieții ne îndeamnă să ne îndreptăm spre gustări rapide și nesănătoase, există un erou neașteptat care se strecoară printre opțiunile noastre culinare. Un erou cu o armură de năut, cu un scut de ulei de măsline extravirgin și cu o sabie de tahini. Acest erou este hummusul, gustarea ideală pentru o inimă sănătoasă, așa cum a fost descris de cardiologul David Sabgir într-un articol din Revista Eating Well.
Un aliment bogat în nutrienți, dar subapreciat
Deși acest aliment secret poate reduce riscul bolilor cardiovasculare, multor persoane le pare ciudat să îl consume ca gustare. Însă, așa cum explică dr. David Sabgir, hummusul este, de obicei, preparat din năut, fasole sau chiar linte, care conțin fibre ce ajută la reducerea colesterolului LDL (lipoproteine cu densitate scăzută sau colesterol rău). În plus, legumele înmuiate în hummus sunt, de asemenea, o sursă de fibre, vitamine și minerale benefice.
Compoziția hummusului: un cocktail de beneficii pentru inimă
Hummusul nu este compus doar din năut; include și grăsimi benefice pentru inimă, provenite din uleiul de măsline extravirgin și tahini, o pastă de susan. Năutul este important nu doar pentru conținutul său de fibre, ci și pentru faptul că reprezintă o sursă excelentă de proteine de bună calitate – aproape 20% din compoziția sa este formată din acest nutrient.
Legumele ideale pentru a fi înmuiate în hummus
În ceea ce privește legumele care pot fi înmuiate în hummus, cardiologul David Sabgir are câteva recomandări clasice: morcovii, ardeii și castraveții tăiați în bastonașe. Acestea adaugă un plus de fibre, vitamine și minerale la gustarea cu hummus, transformând-o într-un adevărat festin nutritiv.
Sursa: Realitatea.net