Scorțișoară.
Sanatate

Scorțișoară.

Scortisoara

Un mic dejun neconvențional: Cafeaua cu unt de cocos

Imaginează-ți o dimineață în care micul dejun nu mai este format din cereale, ouă sau fructe, ci dintr-o cană de cafea cu unt de cocos. O băutură care își găsește locul în regimul alimentar keto, un regim care își trage esența din grăsimi și își întoarce spatele carbohidraților.

Rețeta unei cafele cu unt

Într-o cană de cafea fierbinte, adaugă 1-2 linguri de ulei sau unt de cocos. În același amestec, adaugă 1-2 linguri de unt nesărat sau un tip de unt cu un conținut scăzut de lactoză. Toate aceste ingrediente sunt amestecate într-un blender timp de 20-30 de secunde, până când textura devine spumoasă, asemănătoare cu cea a unui latte.

Valoarea nutrițională a cafelei cu unt

O ceașcă standard de cafea cu 2 linguri de ulei de cocos și unt nesărat conține: 445 de calorii, 0 grame de carbohidrați, 50 de grame de grăsime totală, 0 grame de proteine, 0 grame de fibre, 9% din doza zilnică recomandată de sodiu și 20% din doza zilnică recomandată de vitamina A.

Grăsimile saturate și riscul de boli de inimă

Deși unele studii au legat grăsimile saturate de o creștere a factorilor de risc pentru boli de inimă, cum ar fi colesterolul LDL ridicat, cercetările sugerează că grăsimile saturate nu duc direct la boli de inimă. Cu toate acestea, cantitatea de grăsimi saturate din cafeaua cu unt este excesiv de mare pentru o singură porție. Cercetările arată că înlocuirea unora dintre grăsimile saturate din dietă cu grăsimi polinesaturate poate reduce riscul de boli de inimă. Alimentele bogate în grăsimi polinesaturate sunt nucile, semințele și pește precum somonul, macroul, heringul sau tonul.

Beneficiile cafelei cu unt

Pe lângă conținutul său ridicat de grăsimi, cafeaua cu unt conține și alți nutrienți importanți, și anume vitamina A. Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi care este necesară pentru sănătatea pielii, funcția imunitară și sănătatea ochilor.

Senzația de sațietate

Susținătorii cafelei cu unt afirmă că aceasta suprimă foamea și te ajută să slăbești, ajutându-te să mănânci mai puțin. Uleiul de cocos din cafeaua cu unt este o sursă bogată de MCT, un tip de grăsime care poate promova senzația de sațietate mai mult decât trigliceridele cu lanț lung (LCT) găsite în alte alimente bogate în grăsimi, cum ar fi uleiurile, nucile și carnea. Studiile au raportat, de asemenea, o scădere a senzației de foame și o scădere în greutate mai mare la persoanele care urmează diete cu conținut scăzut de calorii cu adăugarea de MCT, în comparație cu adăugarea de LCT. Cu toate acestea, aceste efecte par să se diminueze în timp.

Sursa: realitatea.net